zaterdag 18 september 2010

Villa's in de regen

Vrijdag 17 september

Villa Torrigiani 1590
Rond Lucca bevinden zich ca. 300 villa's in een omtrek van ca. 25 km.

Het zijn langoederen met mooie tuinen , die aangepast zijn aan de architectuur van de villa's.
De interieurs verschillen sterk, van rococo, barok, neo-klassiek tot empirisch.

De villa's worden verhuurd voor huwelijken en aanverwante festiviteiten, maar sommige zijn ook (nog) bewoond of gedeeltelijk verbouwd tot appartementen.

Het was een druilerige dag vandaag en het had zijn charme om onder de paraplu door de mooie verlaten tuinen te wandelen.


Villa Grabau 17e eeuw

Ponte Maddalena
Op weg naar de laatste villa reden we langs de rivier de Serchio en stopten bij de middeleeuwse Ponte Maddalena. We lunchten met middeleeuwse dik belegde boeren boterhammen, waar we tot het eind van de week op kunnen teren!In villa Bernini werden we rondgeleid door een oudere, aan een stuk door Italiaans ratelende gravin (met een gat in haar kous en roos op de schouders!) die ons ook haar slaapkamer liet zijn. In de hoek achter haar bed stond een geladen dubbekloops jachtgeweer, waarmee ze onverschrokken eventuele inbrekers te lijf zou gaan. Vandavond  zouden er gasten voor een huwelijk uit Livirno komen en zij rekende ons een magistrale toegangsprijs, dus ook hier is het sappelen met het grootgrondbezit.

Aan het eind van deze dag ging een zeer beperkt gezelschap nog naar het eerder deze week gemiste Museo Mansi in Lucca. Jammer dat ik dat moest missen, want de aantrekkingskracht van e-reader was groter :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten