zondag 12 september 2010

Oude bekenden

Met toch wat gemengde gevoelens vlogen we (nou ja, Dick niet natuurlijk)  op "nine/eleven" naar Lucca. Je weet maar  nooit....
Vlak voor ons vertrek hoorden we dat Casper zijn sleutelbeen had gebroken en dat het best handig zou zijn geweest als we gewoon thuis waren de komende week.
Maar alles ging goed; al op Schiphol ontmoetten we medereizigers van vorige reizen en was het meteen gezellig.
Geland op airport Pisa viel de heerlijke zomertemperatuur op, precies goed: 27 graden.
Met de bus naar Lucca, klein uurtje rijden. We staken een paar keer een rivier over, waar Dick en ik jaren geleden langs gefietst hebben op weg naar Pisa.
De bus mocht het stadje niet in, zodat we te voet naar het hotel liepen.
Nauwe met keitjes geplaveide straatjes met eindeloos winkels en terrassen, lekker druk met vooral Italianen, merendeels luid orerend of elkaar begroetend.Ook wat toeristen, vaak te  herkennen aan de kleding.
Het hotel is prima, gelegen aan een plein met aan de overkant een gesloten schouwburg.
Voor de deur een terras met lekker grote bellen witte wijn en bier, ideaal voor een hernieuwde kennismaking met de medereizigers.
Luccaa is een kleine geheel ommuurde stad. Die muur is ruim 4 km en nodigt uit eroverheen te lopen, wat we zeker een keer gaan doen.
Vandaag (zondag) bekijken we de stad, waarschijnlijk laverend tussen`de kerken die op verschillende tijden de zondagsdienst houden. Hieronder een plaatje van de Duomo San Martino

Geen opmerkingen:

Een reactie posten