donderdag 16 september 2010

Van klooster tot Puccini

Woensdag 15 september 2010

Met de bus naar het Karteuser Klooster in de bergen en omdat we te vroeg waren bezochten we eerst een Romaans kerkje in Calci, met een prachtige schildering van een kruisbeeld en een mooi doopfont.
Daarna het Karteuser Klooster van Calci, dat nu niet meer als zodanig in gebruik is.
In het klooster is momenteel een tentoonstelling van de italiaanse beeldhouwer Franco Adami (1933), die tegenwoordig veel werkt met marmer uit Carrara. We werden rondgeleid en ik genoot met name van de mooie beelden die overal stonden:

Beeld van Adami bij ingang klooster

Langs een nauwe bochtige weg (we zijn in de Apenijnen) reden we naar Buti, waar onze reisleider ooit 2 jaar gewoond heeft en waar hij nog veel mensen kende.
We bezochten daar de Villa Medicea, nog helemaal in tact en te huur als huwelijkslocatie. Lekkere klim naar boven langs bochtige straatjes en stegen en trappen. Prachtige tuin en fraai uitzicht over de omgeving. De plaats zelf is klein en werd vroeger gescheiden door een rivier, die tegenwoordig overkapt is. Daarna werd er gelunched in een Gastronomische club, waar we werkelijk verwend werden. Na alle wijn was het eigenlijk tijd voor een tukje in een van mooie slaapkamers van de Villa, waar de windgoden met maffe vleugeltjes op je neerkijken:


Windengeltjes in Villa Medicea


Verder naar Vicopisano, vestingstadje met prachtig houten beeld van de kruisafneming uit ca. 1200.
Ook hier weer heerlijk omhoog gelopen om te genieten van de oude gebouwen en mooie uiticht.

Kruisafneming in Vicopisano ca. 1200


We waren net op tijd terug in Lucca om een concert bij te wonen in de San Martino dom. In de zomer is hier altijd een festival ter ere van Puccini, die in Lucca geboren is in 1858 en daar ook veel heeft gewerkt. Er werden aria's van Puccini en Mozart gezongen door een jonge sopraan en bas, begeleid door een piano. Mijn  lievelings aria zat erbij: In diesen heiligen Hallen uit de Zauberflote van Mozart, dus mijn hele dag was goed!

Puccini

Geen opmerkingen:

Een reactie posten